AĞRI / DİYADİN - MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU

Diyadin Mehmet Akif Ersoy İlkokulu e-Twinning projesi (Heybemdeki Eğlence)

e-Twinning Avrupa'daki okullarda çalışan iletişim iletişimi, işbirliği yapmak, projeler geliştirme ve paylaşımda bulunmak merkezleriyle yerleşik heyecan verici bir öğrenme topluluğudur.

Mehmet Akif Ersoy olarak e-Twinning projesine önem veriyor ve okulumuzda birçok e-Twinning projesi gerçekleştiriyoruz.

e-Twinning Avrupa’daki okullarda çalışan öğretmenlerin iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek ve paylaşımda bulunmak amaçlarıyla kurulmuş heyecan verici bir öğrenme topluluğudur.

Mehmet Akif Ersoy olarak e-Twinning projelerine önem veriyor ve okulumuzda birçok e-Twinning projesi uyguluyoruz.

‘’THE FUN IN MY SADDLEBAG’’ yani Heybemdeki Eğlence adlı e-Twinning projesi okulumuz öğretmenlerinden Bekir ÇOBAN'ın yürütücülüğünde başlamış olup geleneksel çocuk oyunları üzerine yazılmış, ülkemizden ve farklı ülkelerden ortak öğretmenlerle yürütülecektir.

Projeyi 10 Türkiye, 7 Azerbaycan ve 2 Yunanistan’dan olmak üzere toplamda 19 farklı ülkelerden ortak öğretmen yürütecektir. Projemiz Aralık ayında başlayıp Mart ayına kadar sürecek ve 4 ay boyunca birçok etkinlik yapılacaktır.

‘’The Fun In My Saadlebag’’ (Heybemdeki Eğlence) projesi öğrencilerimize kültürümüzün bir parçası olan geleneksel çocuk oyunlarını öğretmek ve sanal oyunlardan uzaklaşarak fiziksel aktivite gereken oyunları oynatmak amacıyla üretilmiştir. Bu projede oyun kültürünü hayatın içine yerleştirerek öğrencilerimizin zararlı alışkanlıklardan ve günümüz teknolojisinin olumsuz etkilerinden uzaklaşmalarını sağlamak amaçlanmıştır.

e-Twinning is an exciting learning community established for teachers working in schools in Europe to communicate, collaborate, develop projects and share.

As Mehmet Akif Ersoy, we attach importance to e-Twinning projects and implement many e-Twinning projects in our school.

The e-Twinning project called "THE FUN IN MY SADDLEBAG" has started under the leadership of Bekir ÇOBAN, one of the teachers of our school, and is written on traditional children's games and will be carried out with partner teachers from our country and different countries.

The project will be carried out by partner teachers from 19 different countries, 10 from Turkey, 7 from Azerbaijan and 2 from Greece. Our project will start in December and continue until March and many events will be held during 4 months.

"The Fun In My Saadlebag" project was produced to teach our students traditional children's games that are a part of our culture and to move away from virtual games and play games that require physical activity. In this project, it is aimed to ensure that our students stay away from harmful habits and the negative effects of today's technology by integrating game culture into life.

04-12-202304-12-202304-12-2023

Yayın: 04.12.2023 - Güncelleme: 05.12.2023 13:38 - Görüntülenme: 121