AĞRI / DİYADİN - MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Mrt

Dünya Kadınlar Günü, kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve politik başarılarını kutlayan küresel bir gündür. Bugün, kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

Ock

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu sınıf öğretmenimiz İlker Yaman 'ın gözetiminde çalıştırılan Emirhan KAYA  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği  satranç turnuvasında 2. oldu.

OKULUMUZUN SON 3 YILDAKİ SATRANÇ BAŞARILARI..

2021-2022 satranç turnuvasında ilçe 3. sü Ömer IRMAK

2022-2023 satranç turnuvasında ilçe 1.si  Cahit ŞİMŞEK

2023-2024 satranç turnuvasında ilçe 2. si Emirhan KAYA

Sosyal etkinliklerin tamamına katılım sağlayıp öğrencileri yalnızca akademik değil spor,sosyal ve kültürül açıdanda geliştirmeyi hedefliyoruz.

Bü düşüncede tavır gösteren tüm Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ailesinin veli öğrenci ve öğretmenlerini tebrik eder,

başarılarınızın devamını dileriz.

Ock

Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda karneler dağıtıldı. 2023-2024 eğitim öğretim yılında 11 Eylül 2023'te dersbaşı yaptı.
Başlayan eğitim öğretim yılının ilk ara tatilini 13-17 Kasım 2023'te yapan öğrenciler, bugün karnelerini alacak ve 16 günlük sömestir tatiline başladı.

İkinci dönem, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8-12 Nisan arasında yapılacak

Ara

e-Twinning Avrupa'daki okullarda çalışan iletişim iletişimi, işbirliği yapmak, projeler geliştirme ve paylaşımda bulunmak merkezleriyle yerleşik heyecan verici bir öğrenme topluluğudur.

Mehmet Akif Ersoy olarak e-Twinning projesine önem veriyor ve okulumuzda birçok e-Twinning projesi gerçekleştiriyoruz.

MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU

10 Kasım Atatürk'ü anma programı Ayşe SEZER Kordinesinde okulumuz öğretmenlerinin katkılarıyla yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 57 yıllık ömrü, yeni devleti muasır medeniyetler seviyesine çıkarma ülküsü ve azmi uğrunda verdiği mücadele ile geçti. Millî çıkarlar ve devlet işlerinde son derece titiz olan Atatürk, varlığını yüce milletine adamış; yaşamı boyunca kendi sağlığına gerektiği kadar özen göstermemiştir. Nitekim bunun bir sonucu olarak 1937 yılına gelindiğinde yorgunluk belirtileri ortaya çıkmaya başlamıştı. Buna rağmen Atatürk, Cumhurbaşkanlığı görevini aksatmadan yürütmek ve bilhassa kişisel bir meselesi gibi algıladığı Hatay sorununu sonuçlandırmak kararındaydı. Türkiye’nin bu konudaki kesin kararlılığını göstermek için 20 Mayıs’ta Mersin’de askerî birliklerin geçit törenini izlemiş ve 24 Mayıs’ta Adana’da askerî birlikleri denetlemişti. Ankara’ya döndüğünde ise rahatsızlığı artmıştı. Deniz havasının kendisine iyi geleceği ümidiyle 26 Mayıs’ta İstanbul’a hareket etti. Ancak artık hastalığının üçüncü evresi başlamıştı ve herhangi bir çare de bulunamamaktaydı. 5 Eylül’de vasiyetini yazdı. Daha önce de bütün taşınmaz mallarını hazineye ve belediyelere bağışlamıştı. Durumu zaman ilerledikçe nazikleşmekteydi. 29 Ekim’de bağrından çıktığı orduya bir mesajla seslendi. Ardından 10 Kasım Perşembe günü saat 9.05’te hayata veda etti.

Ekm

Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunun tezahürü olan İstiklal Savaşı’nın sonunda kazandığı ve İstiklal mücadelesinin en büyük eseri olan Cumhuriyetin ilan edildiği günün 100. kuruluş yıl dönümü coşkusunu millet olarak hep birlikte yaşıyoruz. Bağımsızlığımızın ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünün simgesi, milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkarak, atalarımızın bu değerli mirasını gelecek nesillere ulaştırmak, evlatlarımızı evrensel bilimin öngördüğü ilkeler doğrultusunda eğitimli, yetenekli, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmek her birimizin müşterek vazifesidir.

Temel değerlerine gönülden bağlı olan aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz. Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan topraklarını muhafaza etmek için canlarını hiç düşünmeden feda eden şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Bu yıl yapılan kutlamalar Diyadin Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda Coşkuyla kutlandı.